Enpä oo pitkään aikaan kirjotellu reseptejä, kun en oo mitään erikoista tehnykään, samaa vanhaa. Senpä takia päätin tänään kokeilla tehä artisokkaa uunissa. Normaalisti palottelen ne ja leivitän ja paistan pannulla (tosi hyviä niinkin), mut tänään en jaksanu alkaa siihen hommaan, kestää liian kauan, kun niitä pitää keittää eka, et on pehmeitä...

Eli siis: leikkasin pohjasta kannan pois ja päältä vähän lehtien kärkiä. Sivelin leikatut pinnat sitruunalla (Pepiton puusta!), ettei  mustu kauheesti.
1199437.jpg

Sit hakkasin niitä nyrkillä vähän pöydän päällä, että ne aukes. Tein ristiviillot pohjaan ja tungin sinne puolikkaan valkosipulin kynnen.
1199440.jpg

Laitoin artisokat pystyyn uuniastiaan ja lorotin päälle oliiviöljyä (ei saa mennä yli, astian pohjalla on vähän vettä, kun huuhtelin sen).
1199438.jpg

Lopuks päälle suolaa ja pippuria ja uuniin n. 45 minsaa. Asteista ei hajuakaan, kun laitoin kaasu-uuniin, ei ehkä kannata laittaa 200 enempää kuitenkaan.

Hyviä oli!
1199519.jpg