En oo muutamaan päivään ehtiny päivittämään...

Lauantaina menin Barcelonaan, Jelenan kaa Ikeaan ja Luciamarkkinoille ja la Boqueriaan, sieltä piti ostaa bataatteja ja viinimarjoja. Takasin tullessa junaan tuli ensin yks mustalaiskerjäläinen ("No tengo dinero, no tengo trabajo, no tengo pañales para el niño blaa blaa blaa korkeelta ja kovaa) ja kun se lähti, tuli kolme soittajaa, haitari ja kaks saksofonia. Eukolle en antanu rahaa, en anna niille ikinä. Kun ne äijät oli soittanu jonkun aikaa, mulla soi puhelin, olin unohtanu sen äänettömälle,  mut huomasin värinän. Aloin kaivaa sitä kassin pohjalta (olkalaukku oli täynnä Dajmia ja joulukoristeita Ikeasta) ja jossain vaiheessa havahduin, kun yks niistä soittajista seiso hattu kourassa mun eessä, oli seissy jo jonkun aikaa ja kaikki tuijotti mua. Mumisin jotain, että juu tota kännykkää tässä etin... En tiiä eiks se kuullu vai ei ymmärtäny, mut se jäi siihen vielä (luuli, että pengoin lompakkoo kai), enkä mä löytäny sitä puhelinta vaan tongin vaan laukkua naama tomaatilla ja kaikki katto edelleen. Sit kohautin olkiani ja sanoin, että sori, ei löydy ja se lähti. Viiden minuutin kuluttua löyty kännykkäkin... Yleensä kyllä annan aina jonkun 60 senttii soittajille, mut nyt ei ollu kolikoita yhtään, ja vaik ois ollukin, en todennäkösesti ois löytäny niitäkään.

Illalla käytiin heittemässä lenkki Vilan keskustassa, sinne oli pykätty pieni luistinrata, muttei kuitenkaan menty sinne kersojen sekaan.

Sunnuntaina mentiin Manresaan perhelounaalle ja käytiin Isaacin ja Annabelin luona teellä. Annabel on raskaana ja voi huonosti koko ajan. Ne pyys meijät uuden vuoden aattona päivälliselle. Saa nähä, mitä siitä tulee, kun Annabel ei voi mennä keittiön lähellekään, eikä Isaac osaa tehä mitään. Kysyin, että voinko tuua jotain, mutta ei tarvii kuulemma.

25. pv mennään Joanin ja Amandan luo, Angelinamummo tuo canellonit ja kanan, Amanda tekee perunat ja jotain omituista brittiläistä jouluruokaa, jonka nimee en ollu koskaan kuullukaan, mulle jäi kakut. Meinasin viiä pehmeen piparkakun ja Sacherkakun ja kersoille pipareita, tai jopa piparitalon, jos oikein innostun väsäämään.

Tän viikon aikataulu:
Ma: koe-erä joululimppu ja pehmeä piparkakku-kakku (Ivà saa koemaistaa)
Ti: kolme joululimppua ja pehmeetä piparkakkua, ne jaetaan naapureille ja Pepitolle, piparitaikinaa helkkarin iso satsi jääkaappiin. Keskustassa lankaostoksilla, kuulin, että Anna ja Jordikin tulee joululounaalle, kun yleensä ne ei tuu, eikä meillä oo niille mitään, teen äkkiä kaulaliinat tai pipon tjtn. Bataattilaatikko pakkaseen.
Ke: sata pellillistä pipareita ja piparitalon kokoamista. Mercadonaan ruokaostoksille.
To: porkkanalaatikko ja kasvispatee jääkaappiin, glögijäädyke pakkaseen, siivoomista, koristelua...
Pe: joululimppu, kakku, rosolli, lohi, riisipuuro, viinimarjakiisseli. Jordi ja Nuria tulee kuudelta, sit syödään pitkän kaavan mukaan, pelataan Trivialia ja Unoo, käydään kävelyllä...
La: markkinoilta lisää lankaa, Mercadonasta lohta, jonka graavaan, sit se Sacherkakku ja pehmee piparkakku.
Su: lupasin Amandalle, että mennään sinne yhekstoista auttamaan sitä järkkäilyssä, cagatió on yheltä (eli se kakkapölkky, jota hakataan ja se kakkaa lahjat) ja kahelta syödään. Kotiin päästään toivottavasti viimestään seiskalta, kun pitää ajaa tunti.
Ma: Aidan luona toinen joululounas isän puolen suvulle, ei tarvii viedä kun viiniä. Sieltä pois kuudelta viimestään, kotona naamaan suklaata ja unilääke, sänkyyn sähköhuovan kanssa ja tiistaina nukutaan pitkään ja mennään pyöräilemään, jos ei oo älyttömän kylmä.

Joulu on tosi ihana, mut onneks vaan kerran vuodessa...

Otin just sen kakun uunista ja limpun tein nopsaan leipäkoneella, lahjaks teen uunissa, niin tulee nätimpiä. Ei löydy sitä pomeranssinkuorta mistään, pitää laittaa vähän raastettuu appelsiininkuorta, kun limpusta puuttu jotain, vaikka ihan hyvää olikin.

Nyt meen yläkertaan, alkaa olla viileetä täällä alhaalla...