Lupasin eilen sen ravintolakirjotuksen, mutta mentiin Manresaan mummolaan syömään paahdettuja kastanjoita, joten jäi...

Nimi: Attic
Puh:(+34) 93 302 4866
Os. Les Rambles 120 (Plaça Catalunyalta Ramblaa alaspäin vasenta puolta)
Avoinna vuoden joka päivä, aukioloaikoja en tiiä.
Tunnelmallinen paikka, ikkunapaikoista näkee Ramblalle. Sisutus oranssia, puuta ja valoa. Ruoka on hyvää, nätisti tarjolla ja hinta on sopiva; annos paellaa maksaa 9,55€ ja pullo Torresin Viña Solia 12€.
Illallisaikaan ennen ysiä pääsee ilman varausta, mut ysin jälkeen alkaa olla jo niin täyttä, että kannattaa varata. Mä ainakin tykkäsin kovasti, paikka näyttää sen verran tasokkaalta, että jos en ois saanu sisäpiirin vinkkiä ja kattonu ruokalistaa, oisin luullu liian kalliiks. Pakistaniosaston tarjoilija vähän sotki kahvi- ja jälkkäritilausta, mutta muuten oli hyvä palvelukin.

Nimi: Can Paixano AKA Xampanyeria
Puh: (+34) 93 310 08 39
Os. Carrer de la Reina Cristina 7 (pääpostin edessä oleva pikkukujien verkosto)
Avoinna: 9-22.30 (baari)
Tapaspaikka, seisomapaikat. Lounasaikaan enimmäkseen sämpylöitä, tapaksiakin saa. Täyteen lyöty lounasaikaan ja klo 17 jälkeen. Ahtaanpaikan kammosten ei kannata mennä. Kaupungin parhaat tapakset, kuulemma. Musta ihan hyviä. Jos et tiiä, mitä tilata, kysy juustoa (queso), ilmakuivattua kinkkua (jamon serrano), perunakroketteja (croquetas), chorizoa, ja lohta (salmon ahumado). Tapaslista baaritiskin takaseinällä. Cavapullon saa tilata, jos tilaa vähintään kaks tapasannosta. Pullojen hinnat halvin rose alle 2 euroa ja kallein brut nature alle kolme, muistaakseni.
Xampanyeriassa käy paljon turisteja, mutta paikallisempaa paikkaa on vaikee löytää. Jos haluaa hyvää ja halpaa tapasta, ei kun sinne. Selvinpäin sieltä harva lähtee pois, eli kannattaa varautua (niitä pulloja saa siis tilata enemmänkin, kun sen yhden ;)). Pahimpiin ruuhka-aikoihin tilauksen saaminen perille voi olla vaikeeta, pitää vaan tunkea ittensä ihmismuurin läpi tiskille ja huutaa, pituus on hyödyksi. Xampanyeria on paikka, josta en ois luullu tykkääväni, mutta kummasti kolahti kuitenkin. Ei voi sanoa käyneensä Barcelonassa, jos ei oo käyny Can Paixanossa. Vanhukset ja pienet lapset jätetään kotiin.

Jotta näin. Paikoissa vierailleet saa vapaasti ilmasta mielipiteensä kommenteissa, oli ne sitten samoja tai eriäviä.